Încă o promisiune de la Primăria Chișinău | Reparațiile pe Ștefan cel Mare, gata până de Ziua Independenței

  • 14 August 2017 22:26
Încă o promisiune de la Primăria Chișinău | Reparațiile pe Ștefan cel Mare, gata până de Ziua Independenței

Autoritățile municipale au lansat un nou termen de dare în exploatare a bulevardului Ștefan cel Mare. De data aceasta este vorba de 25 august. Totuși, vor întârzia lucrările de reparație a străzilor 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun, deoarece nu a fost aprobata cea de a doua tranșă de trei milioane de euro, acordate de BERD și BEI.

Pe locuitorii capitalei nu-i mai miră faptul că lucrările întârzie. I-ar fi mirat dacă totul era gata la termen, relatează TV8.

În mai puțin de două săptămâni, bulevardul Ștefan cel Mare va fi dat în exploatare, cel puțin așa promite Primăria Chișinău, chiar dacă recunoaște că mai e încă mult lucru.

„Avem de la Toma Ciorbă până la Mihai Viteazu, unde au rămas porțiuni neîncepute preconizăm să le începem săptămâna aceasta, lucrează 11 echipe acum”, a declarat Oleg Poiată, șef interimar al Direcției Transport și Căi de Comunicație.

Dar, dacă bulevardul e aproape gata, atunci unele străzi, cum ar fi 31 August, Tighina și Alexandru cel Bun, care fac parte din cel de-al doilea pachet de finanțare, degrabă nu vor fi reparate, dat fiind faptul că aleșii locali nu au aprobat acest pachet în valoare de trei milioane de euro. În plus, Primăria s-a pomenit și cu datorii față de compania de consultanță care certifică și raportează lucrările.

„Noi suntem datori lor cu aproape 400.000 de euro, datorie de un an și patru luni. Consilierilor municipali, dacă va pleca compania de consultanță, atunci se vor opri îndată lucrările. Este riscul în fiecare zi ca compania să zică ”Oameni buni, la revedere” și să se oprească lucrările chiar și pe Ștefan cel Mare”, a mai adăugat Oleg Poiată.

Chișinăuienii nu se miră deloc de faptul că lucrările de reparație a drumurilor întârzie. Ei spun că s-au obișnuit cu surprizele primăriei.

„Primăria întotdeauna a arătat un pic de lipsă de experiență de a face lucrurile acestea. Totdeauna au înregistrat întârzieri, întotdeauna cetățeanul a fost cel care a mers prin gropi”.

„10 ani va dura reparația străzii 31 august, ascultăm numai povești”.

„La noi cu anii se întind astea, sunt numai promisiuni goale”.

Până în septembrie, municipalitatea a promis că va renova și pasajele subterane de pe starada Ismail, Ciuflea și Negruzzi. Reconstrucția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt a început în 2015. Bugetul lucrărilor de renovare este de 22 de milioane euro – bani oferiți de BEI și BERD ca împrumut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău