Încă o persoană suspectată că s-a infectat cu antrax

  • 08 Septembrie 2014 15:24
Încă o persoană suspectată că s-a infectat cu antrax

Încă o persoană suspectată că s-a infectat cu antrax în raionul Cahul urmează să ajungă astăzi la Chișinău pentru a fi internată și supusă analizelor.

Până acum, numărul persoanelor infectate a ajuns la cinci iar alte două sunt suspectate că ar fi contractat boala.

Șase locuitori din satul Vadul lui Isac, raionul Cahul sunt în prezent internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, din Chișinău. Cea de-a șaptea urmează să ajungă în Capitală în cursul zilei de astăzi.

Potrivit lui Vasile Sohotchi, alte 20 de persoane care au avut contact cu animalele bolnave, se află în prezent sub tratament și supraveghere medicală la domiciliu.  Reprezentantul Centrului Național de Sănătate Publică a venit și cu o serie de recomandări.

Amintim că săptămâna trecută șase persoane au fost internate în spitalul de boli infecțioase "Toma Ciorbă" din Capitală, după ce s-au infectat cu antrax, în urma sacrificării unei vaci bolnave. Pacienții au vârste cuprinse între 30 și 40 de ani și sunt angajați ai aceleiași ferme din raionul Cahul.

Antraxul este o boala contagioasă, întâlnită atât la om, cât și la animale, care poate provoca decesul dacă nu este descoperită la timp. Boala se transmite doar de la animalele ierbivore la om.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău