Încă o persoană a fost reținută în dosarul „frauda bancară”

  • 02 Noiembrie 2022 16:09
Încă o persoană a fost reținută în dosarul „frauda bancară”

După reținerea fostului deputat Vladimir Andronachi, Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea unei alte persoane. Aceasta este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată fostului lider al Partidului Democrat, transmite IPN.

„Mai exact, potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane de dolari și peste 23,8 milioane de euro”, se arată într-un comunicat de presă al PA.

Potrivit surselor ZdG este vorba despre Olga Dnestrean. În 2020, RISE Moldova a scris că Olga Dnestrean este o colaboratoare veche a oligarhului Vlad Plahotniuc în afacerile imobiliare, derulate prin Finpar Invest SRL, cea mai veche societate a familiei Plahotniuc.

Instituția precizează că, parcursul anilor 2021- 2022 pe fapte similare, au fost transmise în instanța de judecată cauze penale ce vizează activitatea pretins infracțională săvârșită în anul 2014.

Miercuri dimineață, oamenii legii au anunțat despre reținerea omului de afaceri controversat Vladimir Andronachi, fost deputat PDM, la punctul de trecere a frontierei Criva- Mamalîga, când voia să intre în țară. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Andronachi a fost declarat persoană indezirabilă în Ucraina și a fost expulzat de pe teritoriul statului vecin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău