Încă o moarte misterioasă în Rusia. Directorul stațiunii de schi Gazprom a căzut de pe o stâncă

  • 04 Mai 2022 11:07
Încă o moarte misterioasă în Rusia. Directorul stațiunii de schi Gazprom a căzut de pe o stâncă

Directorul general al Krasnaia Poliana, stațiunea de schi a gigantului Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă. Andrei Krukovski se află la conducerea stațiunii din 2019.

Presa din Rusia scrie că acesta a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în drumul către cetatea Achipsinskaia, scrie digi24.ro.

„Directorul general al stațiunii Krasnaia Poliana, Andrei Alekseevich Krukovski, a murit tragic. A iubit munții și și-a găsit liniștea în ei. Tragedia a avut loc pe drumul către cetatea Achipsinskaia, ca urmare a căderii și a rănilor incompatibile cu viața”, a anunțat agenția de presă rusă TASS.

Circumstanțele accidentului lui Krukovski urmează să fie acum investigate de anchetatori.

„În cazul decesului unui bărbat de 37 de ani în cartierul Adler al orașului Soci, departamentul de investigații teritoriale al ICR din regiune efectuează o investigație. Anchetatorii efectuează verificările necesare, măsuri menite să stabilească toate împrejurările incidentului. A fost programată o examinare medico-legală. La finalizarea verificării, se va lua o decizie procedurală”, a declarat pentru TASS Departamentul de Investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei pentru Teritoriul Krasnodar.

Ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, și-a exprimat condoleanțe familiei și prietenilor lui Krukovski, subliniind marea sa contribuție la dezvoltarea turismului la Soci, mai scrie TASS.

Cel puțin cinci oligarhi ruși s-ar fi sinucis începând cu sfârșitul lunii ianuarie

Cel puțin cinci oligarhi ruși s-ar fi sinucis începând cu sfârșitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei ar fi ucis membri ai familiilor lor înainte de a-și lua viața, relatează CNN. Patru dintre aceștia aveau legături cu gigantul energetic rus de stat Gazprom sau cu una dintre filialele sale.

Un director executiv de top de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninski, în apropiere de Leningrad, în 30 ianuarie 2022, potrivit RIA Novosti. Conform sursei citate, la fața locului a fost găsit un bilet de adio, iar anchetatorii investighează moartea ca fiind o sinucidere. Radiodifuzorul național rus RenTv a identificat bărbatul ca fiindLeonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest.

La doar o lună distanță, pe 25 februarie, un alt director de top de la Gazprom, Alexander Tiulakov, a fost găsit mort în același sat, în garajul său, potrivit Novaya Gazeta, un ziar rus independent. Novaya Gazeta a raportat că acesta s-a sinucis.

Vladislav Avaiev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în apartamentul său din Moscova pe 18 aprilie, potrivit agenției de știri ruse de stat TASS. Citând o sursă din cadrul forțelor de ordine, TASS a afirmat că autoritățile investighează moartea soților Avaiev ca fiind o crimă urmată de sinucidere.

Doar o zi mai târziu, pe 19 aprilie, Serghei Protosenia, fost director la producătorul de gaze Novatek, deținut parțial de Gazprom, a fost găsit mort în locuința sa din Lloret de Mar, alături de soție și de fiica sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău