Încă o bancă va oferi credite prin intermediul Programului ”Prima Casă”

  • 04 Mai 2018 14:13
Încă o bancă va oferi credite prin intermediul Programului ”Prima Casă”

Încă o bancă va oferi credite în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Eximbank este a cincea instituție financiară care primește deja cereri.

Celelalte patru bănci implicate în proiect sunt Moldindconbank, Victoriabank, Moldova Agroindbank și Mobiasbancă. Cererile de acordare a creditului ipotecar pot fi depuse în orice filială a băncilor partenere din Chișinău și întreg teritoriul R. Moldova, potrivit Moldpres.

Beneficiar al programului”Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de Program nu trebuie să aibă un alt imobil cu destinația locativă sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuie să fie de două ori mai mare decât rata lunară. Veniturile obținute peste hotare de soție, soț sau rudele de gradul întâi ale celor care vor accesa programul  vor fi considerate eligibile. Locuințele trebuie să fie finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile al Agenției Servicii Publice. Termenul de rambursare al creditului ipotecar, cu excepția achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 25 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău