Încă două țări expulzează diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia

  • 23 Aprilie 2021 15:16
Încă două țări expulzează diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia

Estonia a anunțat expulzarea unui diplomat rus de pe teritoriuol său. Ministerul de Externe al Estoniei a anunțat că țara sa a decis expulzarea unui diplomat rus, în semn de solidaritate cu Republica Cehă.

Ministerul de Externe al republicii baltice a făcut acest anunț pe pagina sa de Twitter.
"Astăzi, 23 aprilie, Estonia a decis expulzarea unui diplomat rus, în semn de solidaritate cu Republica Cehă'', se precizează în comunicatul postat de Ministerul Afacerilor Externe al republicii baltice, pe pagina sa de Twitter.


La rândul său, Lituania a anunțat expulzarea a doi diplomați ruși.
"Ministerul lituanian al Afacerilor Externe l-a convocat vineri pe un reprezentant al Ambasadei ruse în Lituania și i-a înmânat o notă, prin care declara persona non grata doi angajați ai Ambasadei Ruse", se arată în declarația de pe site-ul MAE lituanian.

Se menționează faptul că doi angajați ai ambasadei ruse care ar fi ''desfășurat activități incompatibile cu statutul lor diplomatic'' au la dispoziție șapte zile pentru a părăsi Lituania. Se mai subliniază că această decizie denotă ''solidaritatea'' Lituaniei față de Republica Cehă.

Autoritățile cehe au acuzat serviciile speciale rusești de implicare într-o explozie produsă la un depozit de muniții din Vrbětice, în 2014. Praga a expulzat din țară 18 diplomați ruși.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău