Încă două nave cu cereale ucrainene au plecat din regiunea Odesa

  • 13 August 2022 13:47
Încă două nave cu cereale ucrainene au plecat din regiunea Odesa

Ministerul Infrastructurii de la Kiev anunță că încă două nave cu cereale ucrainene au părăsit, sâmbătă, porturile "Ciornomorsk" și "Pivdenni" din regiunea Odesa, scrie Rador.

"În această dimineață, 13 august, un al cincilea transport cu cereale a părăsit porturile ucrainene: nava Sormovskiy 121, care a plecat din portul Ciornomorsk și nava Star Laura, din portul Pivdenni. Acestea transportă peste 63.000 de tone de cereale" - a detaliat instituția. Ministerul Infrastructurii de la Kiev a remarcat că "Star Laura" a fost prima navă din clasa Panamax care a părăsit portul Pivdenni de la începutul "inițiativei cerealelor" și a treia în lista generală a navelor mari care traversează deja "culoarul cerealelor".

Sâmbătă, în porturile "Ciornomorsk" și "Pivdenni", sunt așteptate încă două nave pentru a încărca cereale ucrainene - Brave Commander și Petrel S. Acestea vor fi încărcate cu peste 40.000 de tone de cereale. De la începutul lunii august, aproximativ 375.000 de tone de cereale și alte produse alimentare au fost exportate din porturile ucrainene prin coridorul maritim umanitar convenit la Istanbul, pe 22 iulie, între ONU, Ucraina, Turcia și Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău