Încă două localități vor fi iluminate în cadrul Programului Național „Satul European”

  • 19 Noiembrie 2022 12:24
Încă două localități vor fi iluminate în cadrul Programului Național „Satul European”

În două localități din Repubca Moldova a fost modernizată rețeaua de iluminat stradal, datorită Programului Național „Satul European”, transmite Radio Chișinău.

După cum a anunțat vicepremierul, ministrul Infrastructurii și  Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, în urma extinderii sistemului de iluminat public, se vor bucura de mai multă lumină circa 3300 de locuitori, inclusiv 2 gimnazii din două localități - Băneștii Noi și Bănești din raionul Telenești. Pentru acest proiect s-au alocat aproape jumătate de milion de lei.

Și străzile principale ale satului Vasilcău din raionul Soroca au fost conectate la sistemul de iluminat public, în cadrul aceluiași proiect. Astfel, peste 500 de locuitori se vor bucura de mai multă lumină și sigurantă. Costurile lucrărilor s-au ridicat la jumătate de milion de lei, a anunțat oficialul.

”Mulțumesc primarilor care reușesc să valorifice banii în timp scurt, astfel încât cetățenii să se poată bucura cât mai curând de noi comodități și mai multă siguranță. #SatulEuropean”, a mai scris Andrei Spînu în mesajul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău