Încă două instituții medicale internează pacienți infectați cu COVID-19

  • 04 August 2020 09:14
Încă două instituții medicale internează pacienți infectați cu COVID-19

Începând cu ziua de ieri, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale COVID-19, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost puse la dispoziție 60 paturi, iar până acum au fost internați 21 pacienți.

Potrivit Ministerului Sănătății, la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind puse la dispoziție 180 paturi, inclusiv 18 pentru Terapie intensivă.

Ministrul Viorica Dumbroveanu susține că este atestată o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi a discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii.

„Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în dependență de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu Covid-19. Îndemn repetat populația să respecte măsurile de protecție, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea de vieți.”, se arată în mesajul ministrului postat astăzi, 4 august, pe Facebook.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău