Încă două focare de infecție cu COVID-19 în instituțiile medicale. Localitățile în care au fost înregistrate cazurile noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus

  • 30 Aprilie 2020 17:19
Încă două focare de infecție cu COVID-19 în instituțiile medicale. Localitățile în care au fost înregistrate cazurile noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus

Încă 126 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore, după procesarea a 878 de probe. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat după ședința de la Centrul Unic de Comandă că toate cazurile sunt cu transmitere locală, cele mai multe fiind înregistrate în municipiul Chișinău și regiunea transnistreană.

Chișinău – 49 de cazuri, regiunea din stânga Nistrului – 17 cazuri, Sângerei – 12 cazuri, Cahul – 8 cazuri, Bălți – 6 cazuri, Strășeni – 5 cazuri, Dubăsari – 4 cazuri, Ceadâr Lunga, Glodeni, Hâncești, Ocnița – câte 3 cazuri, Călărași, Căușeni, Comrat, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Râșcani, Ștefan Vodă și Ungheni – câte un caz.

Astfel, bilanțul infecțiilor cu COVID-19 în țara noastră ajunge la 3897.

Ministrul Sănătății a informat despre două focare noi înregistrate la două instituții medicale. Este vorba despre Institutul de Medicină Urgentă, Secția Chirurgie și Spitalul raional Sângerei, Secția de Terapie, Maternitate și Secția de Chirurgie. Viorica Dumbrăveanu a precizat că aceste secțiile nu tratează persoane infectate cu COVID-19.

Tactica de testare în focare va continua atât în cadrul sistemului medical, precum și în cadrul comunităților, a adăugat ministrul.

De menționat că până acum 1182 de persoane s-au vindecat, iar 116 au decedat din cauza COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău