Încă două cutremure puternice în Croația. Seismolog: "Pământul se va zdruncina mult timp de acum încolo. Cutremurul de marți a fost devastator și va fi cu siguranță urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranță, și unele puternice''

  • 30 Decembrie 2020 09:45
Încă două cutremure puternice în Croația. Seismolog:

Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineață în Croația, primul cu magnitudinea 4,6, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenția de știri croată HINA, citată de Digi24.ro.

Primul a avut loc la ora 6:15 a.m, iar cel de-al doilea ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenției de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croația.
Aceasta a spus că pământul ''se va zdruncina mult timp de acum încolo. Cutremurul de marți a fost devastator și va fi cu siguranță urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranță, și unele puternice''.

Ivancic a mai precizat că seisme cu intensități mai mici ca cele de astăzi vor afecta cu siguranță clădirile din Petrinja și Sisak, avariate în seismul de 6,2 grade produs marți, care a dus la moartea a șapte persoane și a provocat pagube materiale semnificative.

 Ivancic a mai spus că Petrinja a fost lovită de un număr enorm de cutremure mai mici începând de luni. Pământul tremură aproape la fiecare minut, a spus aceasta, incluzând cel puțin 25 până la 30 de seisme cu magnitudinea peste 3 pe scara Richter. 

După cutremurul de marți, primarul din Petrina, localitatea în care s-au prăbușit cele mai multe clădiri, a confirmat moartea unui copil și rănirea a cel puțin 20 de persoane. "Orașul meu a fost distrus complet", a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: "Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există".

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău