Încă două cazuri de grupă de tip AH1N1 au fost înregistrate în Capitală

  • 17 Decembrie 2018 13:48
Încă două cazuri de grupă de tip AH1N1 au fost înregistrate în Capitală

Încă două cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost înregistrate în capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, relatează MOLDPRES.

De la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate nouă cazuri de gripă, dintre care șase în capitală și câte un caz la Bălți, Criuleni și Călărași.

Potrivit datelor prezentate, până în prezent, peste 4400 de persoane au fost vaccinate contra gripei.

Totodată, Carolina Olaru a anunțat că aproximativ 3000 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. „Numărul acestora este în creștere față de acum două săptămâni. Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani, la care au fost înregistrate 1090 cazuri. Alte 873 de cazuri au fost atestate la copiii între 5 și 14 ani. Din numărul total de bolnavi, 108 au fost spitalizați”, a spus Olaru.

Tot săptămâna trecută, s-au înregistrat 285 de cazuri de maladii infecțioase și 17 cazuri de tuberculoză.

Pentru evitarea îmbolnăvirii cu gripă sau infecții respiratorii, epidemiologii recomandă cetățenilor să nu recurgă la autotratament și să se adreseze la medic la apariția primelor simptome de boală. Să fie evitat contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat și obezitate.

De asemenea, medicii îndeamnă populația și personalul medical să folosească măști de protecție când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără și spălatul pe mâini cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

Sursa: Moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău