Încă doi sateliți comerciali au fost plasați pe orbita Terrei

  • 30 Septembrie 2017 11:53
Încă doi sateliți comerciali au fost plasați pe orbita Terrei

Lansatorul european Ariane 5 a plasat cu succes pe orbită doi sateliți comerciali, Intelsat 37e și BSAT-4a, după decolarea vineri de la Centrul spațial Kourou din Guyana Franceză, a informat Arianespace într-un comunicat citat de AFP.

Este vorba de al 9-lea succes al Arianespace, compania care comercializează lansările spațiale. Este totodată cel de-al 81-lea succes consecutiv pentru Ariane 5 și de al cincilea în anul 2017.

Lansarea fusese anulată la 5 septembrie în urma unei anomalii observate în ultimele secunde înainte de decolare.

De data aceasta, cu puțin înainte de 30 de minute după decolare, Ariane 5 s-a separat de satelitul cu o greutate de circa 6,5 tone Intelsat 37e al operatorului Intelsat. Satelitul construit de Boeing va oferi servicii de telecomunicații de înaltă performanță.

La mai puțin de 47 de minute după decolarea de la centrul spațial, Ariane 5 s-a separat de satelitul BSAT-4a, cu o greutate de 3 tone și 520 de kg al constructorului SSL, în cadrul unui contract realizat cu B-SAT, un operator de sateliți de teledifuzare japonez.

BSAT-4a este un satelit al Broadcasting Satellite System Corporation (B-SAT), operatorul sateliților de teledifuzare din Japonia. El va oferi servicii de teledifuzare digitală directă în întregul arhipelag nipon.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău