Încă doi români - răniți în explozia de la Bologna; bilanțul se ridică la trei răniți din România

  • 07 August 2018 17:49
Încă doi români - răniți în explozia de la Bologna; bilanțul se ridică la trei răniți din România

Alți doi cetățeni români au fost identificați printre persoanele rănite în urma exploziei de luni, din apropierea aeroportului de la Bologna, informează Ministerul Afacerilor Externe al României.

În total, până în prezent, trei români au fost răniți în urma accidentului de la Bologna.

Anterior, MAE a comunicat că un șofer de TIR de cetățenie română a fost rănit în explozie, acesta prezentând răni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat.

"Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă", precizează MAE.

Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 349 1178220.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău