Încă cinci posturi sanitare din regiunea transnistreană au fost eliminate

  • 28 Iulie 2020 19:58
Încă cinci posturi sanitare din regiunea transnistreană au fost eliminate

Unsprezece posturi sanitare mai rămân în regiunea transnistreană, cinci fiind eliminate pe parcursul zilei de ieri. Despre acest lucru a anunțat, marți, liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, la reședința de la Condrița, transmite IPN.

„Ele (posturile, n.r.) servesc nu pentru a împiedica cetățenii să se deplaseze pe un anumit teritoriu, ci pentru a preveni răspândirea necontrolată a infecției cu coronavirus. Există o problemă, cu toții ne confruntăm cu această problemă, întreaga lume. În principiu, problema nu a fost încă rezolvată. Dar, pe măsură ce răspândirea infecției cu coronavirus slăbește, aceste posturi vor fi eliminate”, a declarat Krasnoselski, citat într-un comunicat de presă al administrației transnistrene.


Un comunicat de presă remis de Președinția de la Chișinău precizează că în cadrul întrevederii s-a discutat în detaliu implementarea pachetului „Berlin-Plus”. De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni urmare a răspândirii virusului COVID-19. S-a discutat despre anularea posturilor sanitare din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

O atenție deosebită a fost acordată pregătirii procesului educațional din 1 septembrie. „Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii”, a remarcat președintele Igor Dodon. Deopotrivă cu interacțiunile la nivel oficial, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică, este activitatea organizațiilor obștești de pe ambele maluri ale Nistrului”, a remarcat președintele Igor Dodon

Părțile au reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și au acceptat să întreprindă pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, se mai spune în comunicat.

Aceasta este a șaptea întâlnire dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău