Încă 9 cetățeni ai Republicii Moldova evacuați din Liban au ajuns la Chișinău

  • 10 Octombrie 18:50
Încă 9 cetățeni ai Republicii Moldova evacuați din Liban au ajuns la Chișinău

Un nou grup de 9 cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Liban, au sosit astăzi, 10 octombrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău cu o cursă avia din Polonia, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, până în prezent, 38 de cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță în țară, grație eforturilor complexe ale Ministerului Afacerilor Externe și altor parteneri instituționali – membri ai Celulei de criză MAE și datorită suportului Ucrainei, Serbiei și al OIM.

Amintim că ieri, 9 octombrie, un grup de 18 cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Liban, a ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău, din Belgrad prin Viena. Din grup făceau parte femei, copii, persoane cu probleme medicale și alte categorii aflate în zona de risc.

La mijlocul săptămânii trecute, alți 11 cetățeni, majoritatea mame cu copii, au fost evacuați din Liban. 

Pe 24 septembrie, MAE a emis o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. Autoritățile au îndemnat cetățenii Republicii Moldova, care se află în Republica Libaneză și Statul Israel, să manifeste vigilență în contextul destabilizării situației de securitate în regiune și să evite călătoriile în aceste zone.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău