Încă 30 de zile de arest pentru președintele FEA, Dorin Damir

  • 02 Septembrie 2021 16:06
Încă 30 de zile de arest pentru președintele FEA, Dorin Damir

La solicitarea procurorilor PCCOCS, magistrații au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în privința președintelui asociației FEA, Dorin Damir.

Acesta este investigat, în continuare, în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții nr. 5 a MAI.
Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor, precizează PCCOCS. 
 
Dorin Damir, precum și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5, Valeriu Cojocaru, actual șef al Inspectoratului de Poliție din Balți și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră au fost reținuți, pe 5 iulie, de procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Acțiunile angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”, potrivit unui comunicat al procuraturii.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău