Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul președinte al Curții de Apel Bălți

  • 05 Ianuarie 2022 10:46
Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul președinte al Curții de Apel Bălți

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul președinte al Curții de Apel Bălți, judecătorul Alexandru Gheorghieș, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor.

Procuratura Anticorupție precizează că prin încheierea judecătorului de instrucție s-a admis integral demersul procurorilor. A fost eliberat mandat de prelungire a arestului la domiciliu, pe un termen de 30 zile, cu menținerea restricțiilor și obligațiunilor stabilite anterior.

Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de trei zile.

Judecătorul Alexandru Gheorghieș a fost reținut pe 16 noiembrie, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. În urma perchezițiilor efectuate în biroul și la domiciliul judecătorului, au fost ridicate mijloace bănești proveniența cărora magistratul nu a putut-o justifica.

Presa a scris că, începând cu anul 2014 și până în prezent, judecătorul, prin persoane terțe, ar fi intrat în posesia unor bunuri imobiliare, neincluse în declarația sa de avere. Alexandru Gheorghieș le-a declarat jurnaliștilor că și-a cumpărat locuința nefinisată, după ce a vândut apartamentul, iar pe parcursul anilor a adus casa la condițiile actuale. Potrivit lui, prin aceste acțiuni desfășurate de procurori se pregătește „o platformă pentru Adunarea Generală a Judecătorilor pentru a-l intimida, iar astfel „să le astupe gura altor judecători care intenționează să candideze pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău