Încă 22 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în R.Moldova, inclusiv patru medici

  • 27 Martie 2020 17:50
Încă 22 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în R.Moldova, inclusiv patru medici

Încă 22 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19, după ce au fost procesate 128 de probe. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă. Patru dintre aceste cazuri sunt de import și anume din România, Marea Britanie, Federația Rusă și Franța. Restul cazurilor sunt cu transmitere locală. Astfel, numărul total al persoanelor contaminate ajunge la 199.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că printre persoanele testate, astăzi, pozitiv sunt și patru medici de la Spitalul Clinic Republican. Anterior, alți patru medici de la aceeași instituție medicală au fost diagnosticați cu virus COVID-19. Astfel, numărul total al medicilor contaminați din această instituție se ridică la opt.

Ministrul Sănătății a precizat că în celelalte instituții medicale, care tratează persoane suspecte sau infectate cu noul tip de coronavirs, nu sunt cazuri de infecție de COVID-19 în rândul personalului medical.

Totodată, autoritățile din sănătate au anunțat că doi preoți sunt infectați cu noul tip de coronavirus. Unul dintre acesta slujește la biserica Sf. Arhanghel Mihail din Chișinău.

În context, premierul Ion Chicu a făcut apel către credincioși să se abțină de la vizitarea bisericilor. Totodată, el a reiterat necesitatea respectării regimului de izolare la domiciliu de către toți cetățenii.

Dacă vom continua așa solidar să menținem disciplină vom inversa dinamica de infectare cu virusul COVID-19. Chem la conștientizarea pericolul eminent care ne paște și rog ca toate cerințe înaintate anterior să  fie respectate, a adăugat șeful Guvernului.

Pînă în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat două decese provocate de virusul COVID-19, iar cinci persoane s-au vindecat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău