Încă 200 de milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei vor fi alocați de Pentagon

  • 21 Iulie 2018 11:55
Încă 200 de milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei vor fi alocați de Pentagon

SUA au anunțat vineri un ajutor suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru întărirea apărării Ucrainei, relatează AFP.

Aceste noi fonduri, care ridică "asistența americană către sectorul de securitate ucrainean la peste un miliard de dolari în total din 2014", vor permite în special achiziționarea de "echipamente pentru susținerea programelor de formare în curs și a nevoilor operaționale", a precizat Pentagonul într-un comunicat, citat de Agerpres.

Printre acestea, capacitățile de comandă ale armatei ucrainene, comunicațiile securizate sau mijloacele de vedere nocturnă.

Potrivit Ministerului american al Apărării, această cooperare în materie de securitate se bazează pe recenta adoptare de către Kiev a unei legi privind securitatea națională. Calendarul pentru livrarea de noi echipamente americane va fi "fixat la o dată ulterioară", precizează sursa citată.

Conflictul din estul Ucrainei între armata de la Kiev și separatiștii proruși s-a soldat cu peste 10.000 de morți din 2014, notează AFP.

Washingtonul, aliat al Kievului, i-a vândut în acest an Ucrainei rachete antitanc Javelin pentru "a-i proteja suveranitatea și integritatea teritorială", în pofida protestelor Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău