Încă 20 de zile de arest preventiv pentru deputata Marina Tauber

  • 07 Septembrie 2022 18:16
Încă 20 de zile de arest preventiv pentru deputata Marina Tauber

Deputata Partidului politic Șor Marina Tauber rămâne încă 20 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr 13. O hotărâre în acest sens a fost emisă miercuri de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În fața instanței a avut loc o acțiune de protest, la care simpatizanții și membrii formațiunii au cerut „libertate deținuților politici”, transmite IPN.

Marina Tauber le-a spus jurnaliștilor că nici astăzi nu îi este clar de ce se află după gratii și că nu dorește nimănui să stea după gratii. Aceasta mai spus că guvernarea a întrecut orice limită și că Partidul Șor va lupta până la capăt. „Nu mă miră această decizie. Cu regret trebuie să constatăm că și doamna judecător Buzu nu a rezistat presiunilor politice directe din partea Maiei Sandu, Litvinenco, Musteață și așa mai departe. S-a produs o isterie politică”, a comentat Marina Tauber.

Deputata a fost reținută pe 21 iulie, zi în care a rămas fără imunitate parlamentară. Ea a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile, iar ulterior măsura i-a fost prelungită. Și deși hotărârea primei instanțe a fost contestată, Curtea de apel a menținut arestul în privința sa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău