Încă 15 persoane care s-au vindecat de COVID-19 urmează să doneze plasmă pentru pacienții aflți în stare extrem de gravă

  • 01 Mai 2020 13:50
Încă 15 persoane care s-au vindecat de COVID-19 urmează să doneze plasmă pentru  pacienții aflți în stare extrem de gravă

Încă 15 persoane care s-au vindecat de COVID-19 urmează să doneze plasmă convalescentă pentru tratamentul pacienții infectați cu noul tip de coronavirus care se află în stare extrem de gravă.

Despre acest lucru a vorbit ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, precizând, totodată, că până acum 20 de persoane au donat plasmă.

Cunoaștem că dintr-o donație pot fi ajutate trei persoane și, într-adevăr, vorbim în cazul respectiv despre cazurile extrem de grave. Sigur că există anumite analize pe plan internațional și medicii au fost pro-activi pentru a include această schemă de tratament în baza plasmei”, a menționat Viorica Dubrăveanu.”

Potrivit autorităților din sănătate, în Republica Moldova sunt două instituții care practică această metodă de tratament. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă, unde sunt spitalizați pacienții în stare gravă.

Donatori de plasmă pot deveni persoanele de gen masculin, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu suferă de boli cronice și au cel puțin 14 zile de însănătoșire completă de COVID.

În prezent, 251 de persoane infectate sunt în stare gravă, iar alte 22 în stare extrem de gravă, fiind conectate la aparate de respirație artificială. În cazul a 532 de pacienți starea de sănătate este de gravitate medie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău