Inaugurarea unui nou Lectorat de limba română în Spania, în cadrul Universității Complutense din Madrid

  • 26 Octombrie 2021 18:43
Inaugurarea unui nou Lectorat de limba română în Spania, în cadrul Universității Complutense din Madrid

Astăzi, 26 octombrie 2021, a avut loc inaugurarea Lectoratului de limba română din cadrul Universității Complutense din Madrid - Facultatea de Filologie.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului României Gabriela Dancău, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în Regatul Spaniei, citat de Agerpres.

Printre participanți s-au numărat consilierul de stat din cadrul Administrației Prezidențiale române, Sandra Pralong, directorul general al Institutului Limbii Române, Daiana Cuibus, prodecanul Facultății de Filologie din cadrul Universității Complutense, Jose Manuel Lucia și noul lector Felix Nicolau.

Înființarea acestui lectorat a fost posibilă ca urmare a semnării unui Protocol de Cooperare între Institutul Limbii Române și Universitatea Complutense din Madrid.

"Ideea acestui proiect a luat naștere în 2018, anul în care am sărbătorit centenarul Marii Uniri și se concretizează într-un an cu o simbolistică istorică aparte: anul în care România și Spania sărbătoresc 140 de ani de relații diplomatice", a declarat ambasadorul Gabriela Dancău.

Cursurile de limbă, cultură și civilizație română vor fi predate de lectorul Felix Nicolau și vor fi accesibile studenților spanioli și români deopotrivă interesați să fie conectați la reperele identitare românești.

În prelegerea sa, ambasadorul României a subliniat că "prin noua prezență românească la Universitatea Complutense aducem un omagiu memoriei lui Alexandru Busuioceanu, un mare om de cultură care a înființat prima Catedra de Limba și literatura română la Universitatea Complutense și a reușit să introducă limba română ca limbă obligatorie pentru studenții spanioli".

Colaborarea în domeniul educației și culturii constituie o componentă importantă a relațiilor dintre România și Regatul Spaniei și o prioritate a activității Ambasadei României la Madrid prin multitudinea de proiecte susținute de-a lungul timpului care au contribuit la consolidarea legăturilor academice și culturale bilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău