Inaugurarea Monumentului eroilor români din Worms

  • 10 Octombrie 2018 10:29
Inaugurarea Monumentului eroilor români din Worms

În orașul german Worms, landul Renania-Palatinat, în prezența secretarului de stat Nicolae Nasta, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Höhe.

Partea germană a fost reprezentată de primarul orașului Worms, Michael Kissel, se precizează în comunicatul de presă primit de la MApN.

Evenimentul a cuprins o ceremonie militară și religioasă de sfințire a monumentului și rostirea solemnă a numelor celor 168 de militari români care și-au pierdut viața în lagărul de prizonieri care a funcționat în această localitate, în timpul Primului Război Mondial.

Construcția monumentului a fost finanțată de Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, și realizată cu sprijinul Primăriei orașului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestări comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor români căzuți pe teritoriul Germaniei.

În semn de recunoștință, la finalul ceremoniei, participanții au depus coroane și jerbe de flori la monument.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate de statul român pentru marcarea Centenarului Primului Război Mondial, conflict armat la finalul căruia, poporul român a realizat proiectul de uniune națională – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău