Înaltpreasfințitul Teofan a oferit Crucea Moldavă unei familii din Republica Moldova

  • 15 Octombrie 2016 01:34
Înaltpreasfințitul Teofan a oferit Crucea Moldavă unei familii din Republica Moldova

Peste 5.000 de credincioși veniți la Iași din toată țara și din străinătate pentru a lua parte la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiată pe o scenă special amenajată la intrarea în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Liturghia arhierească a fost savârșită de un sobor de 30 de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Înaltpreasfințitul Atanasie, Mitropolit de Limassol, ierarhul care conduce delegația ce a adus din Cipru la Iași moaștele Sfântului Neofit Zăvorâtul.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de IPS Atanasie. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Teofan a oferit Crucea Moldavă, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru 5 familii care au fiecare peste 12 copii, din Iași, Botoșani, Suceava și Republica Moldova. A participat și Înaltpreasfințitul Petru, mitropolitul Basarabiei.

În acest moment, aproximativ 9.000 de pelerini așteaptă la rând să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Neofit Zăvorâtul, informează Rador cu referire la Radio Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău