În ziua alegerilor prezența la vot și rezultatele preliminare vor putea fi vizualizate pe pagina CEC

  • 21 Februarie 2019 17:48
În ziua alegerilor prezența la vot și rezultatele preliminare vor putea fi vizualizate pe pagina CEC

Prezența la vot, dar și rezultatele preliminare ale alegrilor parlamentare vot putea fi vizualitate duminică, 24 februarie, pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, cu ajutorul unei aplicații, transmite IPN.

CEC menționează că, din motive de securitate, linkul către aplicație va fi anunțat și va fi activ în dimineața zilei alegerilor.

În ziua scrutinului, Comisia preconizează să organizeze patru briefinguri de presă, în cadrul cărora membrii CEC vor prezenta informații de interes public conform următorului orar:

  • ora 07.30;
  • ora 13:00;
  • ora 18:30;
  • ora 22:00.

Luni, 25 februarie curent, la ora 12.00, mass-media este invitată la briefingul de presă în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare privind desfășurarea alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ din 24 februarie curent.

Totodată, la necesitate, vor fi organizate, suplimentar, briefing-uri și emise comunicate de presă. Briefingurile vor avea loc în sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale (str. Vasile Alecsandri 119, et.3). 

Duminică, 24 februarie, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, conform sistemului electoral mixt. Alegătorii își vor da votul pentru candidații din circumscripția națională, dar și în circumscripțiile uninominale. Concomitent cu scrutinul parlamentar, se organizează și un referendum republican consultativ, în cadrul căruia sunt supuse două întrebări – cu privire la reducerea numărului de deputați și cu privire la revocarea mandatului de parlamentar în cazul neonorării obligațiunilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău