În weekend vremea se răcește

  • 08 Octombrie 2021 17:58
În weekend vremea se răcește

Valori termice de până la 15 grade Celsius, fără precipitații, cu înghețuri nocturne, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) în acest sfârșit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă și duminică, 9-10 octombrie, se așteaptă valori termice încadrate între 10-15 grade Celsius, ziua, și minus 3 – plus 7 grade, noaptea. Mai cald, va fi tradițional în sudul țării, notează sursa citată

Tendințele meteorologice din weekend se mențin și luni, 11 octombrie, când se așteaptă vreme rece, însă cu cer preponderent însorit. De marți, în toată țara se așteaptă ploi care vor ține până joi.

Până la 11 octombrie, SHS a anunțat Cod Galben de înghețuri. Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°С și izolat în aer de -1..-2°C.

Până la 12 octombrie, este valabilă și avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut. În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se va menține scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale. În acest context, autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău