În weekend pompierii au intervenit pentru a lichida 45 de incendii de vegetație uscată

  • 02 Octombrie 2023 10:35
În weekend pompierii au intervenit pentru a lichida 45 de incendii de vegetație uscată

În zilele de weekend pompierii au intervenit în 45 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, fiind compromise circa 540 ha de teren, anunță IGSU.

Astfel, duminică, 1 octombrie în apropierea localității Roșcani și orașul Strășeni, angajații IGSU au fost alertați pentru a lichida un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă. La fața locului, pentru stingerea focarelor de ardere au fost îndreptate 9 autospeciale de intervenție cu efectiv de 33 salvatori și pompieri. În urma incendiului de proporții au fost afectate circa 45 ha de vegetație uscată.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raionul Hâncești, localitatea Negrea. Aici, echipele de pompieri au lichidat 25 hectare de vegetație uscată.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Anenii Noi, satul Cobusca Veche, unde angajații IGSU au reușit să stingă flăcările ce au nimicit circa 30 ha de vegetație uscată. Mai mult, salvatorii și pompierii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins un teren cu iarbă uscată pe o suprafață de 30 hectare, în localitatea Filipeni, raionul Leova.

În acest sens, dar și în contextul avertizării emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat privind pericolului excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, în intervalul de timp 01 – 15 octombrie 2023, IGSU îndeamnă cetățenii să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor și spațiilor forestiere, pentru prevenirea incendiilor de vegetație. Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă poate duce la producerea incendiilor pe arii extinse.

Totodată, oamenii sunt rugați, să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale.

Potrivit datelor IGSU, pe parcurs săptămânii trecute au fost înregistrate 228 cazuri de lichidarea a incendiilor vegetație, fiind afectate 1433 hectare de teren.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău