În weekend pompierii au intervenit în 12 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată

  • 06 Martie 2023 10:03
În weekend pompierii au intervenit în 12 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 12 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație uscată în care au fost compromise circa 30 ha de teren, anunță IGSU.

Astfel, un incendiu de vegetație a izbucnit în după amiaza zilei de 05 martie în apropierea localității Crihana Veche, raionul Cahul, unde aproximativ 6 hectare de iarbă uscată, dar și stufăriș erau cuprinse de foc.

În timpul intervenției pompierii au salvat din incendiu un mistreț cu 10 purcei, care riscau să piară în incendiu, aflându-se printre stufărișul afectat de foc. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișului, dar și gunoiului menajer, întrucât o simplă scânteie poate genera incendii devastatoare, în condiții de vânt și umiditate redusă.

Mai mult, cetățenii sunt rugați să fie mai responsabili, evitând aprinderea suprafețelor de teren, pentru ca focul să nu nimicească flora și fauna țării. În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să alerteze de urgență Serviciul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău