În următoarele zile vremea se va răci și vor cădea ploi în toată R.Moldova

  • 28 Septembrie 2020 15:14
În următoarele zile vremea se va răci și vor cădea ploi în toată R.Moldova

De marți, 29 septembrie, vremea se răcește, iar pe întreg teritoriul țării se așteaptă ploi cu descărcări electrice, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, mâine valorile termice nu vor depăși 21 de grade Celsius, ziua, și 15 grade, noaptea. Mai rece va fi tradițional în nordul țării. Această tendință de scădere a temperaturilor se va menține până vineri, 2 octombrie, după care iarăși se va încălzi. Specialiști SHS au precizat pentru MOLDPRES că în această toamnă încă vom avea zile călduroase cu aproximativ 30 de grade Celsius.

Pentru următoarele trei zile Serviciul Hidrometeorologic a anunțat și ploi, care sunt mult așteptate de fermieri și necesare pentru lucrările agricole de toamnă. Cele mai puternice precipitații, însoțite de descărcări electrice, sunt prognozate pentru marți. Miercuri și joi se va menține vreme închisă și ploioasă, însă cu precipitații mai puțin intense. Vineri se așteaptă ploi slabe și numai în centrul și nordul țării.

Duminică, 27 septembrie, creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci, cea mai veche sărbătoare închinată lemnului sfânt. Meteorologia populară spune că de Ziua Crucii începe culesul viilor, se bat nucii, iar din păduri se adună ramuri de alun. Se mai zice că în ziua de Înălțarea Sfintei Cruci se termină vara și începe cu adevărat toamna. În popor se spune că, dacă tună în aceasta zi, va fi o toamnă lungă, iar dacă trece un cârd de ciori, în curând va cădea bruma.

SURSA:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău