În următoarele zile vremea se va răci

  • 12 Februarie 19:50
În următoarele zile vremea se va răci

În următoarele zile, vremea va avea un caracter instabil, cu tendințe de răcire, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, pe parcursul acestei săptămâni  vom avea vreme mai rece față de ultima perioadă, care nu va depăși marja de 9 grade Celsius, cu ploi slabe, pe întreg teritoriul țării. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la minus 2 grade.

De asemenea, Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat atenționează asupra pericolului ce îl prezintă formațiunile de gheață ce se mai mențin în unele bazine acvatice.

Se crede că de pe 12 februarie, când creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Trei Ierarhi - Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, unii dintre cei mai mari teologi creștini, începe să încolțească grâul care nu a încolțit din toamnă. În tradiția populară se spune că de astăzi se schimbă vremea. De acum, se zice că „se strâmbă pârtiile”, iar vremea dă spre primăvară. Dacă streșinile curg, primăvara va fi friguroasă, dacă e ger, vara va fi călduroasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău