În următoarele zile se așteaptă vreme moderată, cu ploi în nordul țării

  • 17 Iunie 2022 16:24
În următoarele zile se așteaptă vreme moderată, cu ploi în nordul țării

Valori termice până la 29 de grade Celsius și pe alocuri ploi anunță meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână, transmite MOLDPRES cu trimitere la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 18 iunie, temperaturile diurne se vor situa între 22-27 grade Celsius. Mai răcoare va fi tradițional la nord și tot în această regiune sunt posibile ploi cu descărcări electrice. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 16 grade.

Duminică, 19 iunie, se așteaptă să fie mai cald cu câteva grade, însă totuși moderat, deoarece marja termică nu va depăși 30 de grade, indicând cel mult 29 de grade, în regiunea de sud.

În ultima zi a săptămânii se prevede vreme frumoasă, calmă și însorită, însă de luni, 20 iunie, revine în forță canicula, prognozele meteorologilor arătând peste 33 de grade Celsius.

Conform specialiștilor SHS, dintre fenomenele meteorologice stihinice cel mai mare pericol în luna iunie îl prezintă aversele puternice și căderile de grindină, care se semnalează anual. Ploi de lungă durată sunt posibile în medie o dată în 4 ani, vânturi puternice (cu viteza mai mare de 25 m/s) – în medie o dată în 3 ani. Este posibilă și formarea vârtejurilor. Astfel, la 27 iunie 1980,  izolat în raioanele Slobozia și Căușeni s-a înregistrat un vârtej care a cauzat pagube considerabile economiei naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău