În următoarele zile se așteaptă vreme caldă și însorită

  • 02 Octombrie 2020 19:10
În următoarele zile se așteaptă vreme caldă și însorită

Primul weekend din luna octombrie va fi cu temperaturi generoase și mult soare, fără precipitații, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor,  sâmbătă și duminică, 3-4 octombrie, pe întreg teritoriul țării se așteaptă maxime termice până la 30 de grade Celsius, ziua, și temperaturi de 9-17 grade, noaptea.

Aceeași tendință se va menține și în primele zile ale săptămânii următoare.

„Pe 3-4 octombrie, în Republica Moldova va fi marcată Sărbătoarea Națională a Vinului, agenda din acest an a evenimentului, din cauza pandemiei, fiind în mare parte online. Totuși mai multe vinării din țară au pregătit programe speciale festive și, cu păstrarea tuturor normelor sanitar-epidemiologice, vor primi vizitatori. Este bine că meteorologii prognozează pentru aceste zile vreme frumoasă și vinificatorii autohtoni vor putea să-și promoveze producția fără piedici cauzate de starea vremii”, au precizat pentru MOLDPRES surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În calendarul popular luna octombrie este denumită Brumărel și are mai multe semnificații meteorologice. Bunăoară, dacă în octombrie este multă brumă sau zăpadă, e frig sau ger, atunci ianuarie va fi moale și cald. Ploi multe în octombrie înseamnă vânturi mari în decembrie, iar dacă tună, iarna va fi ușoară.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău