În următoarele zile polițiștii de frontieră vor activa la capacitate maximă

  • 23 August 17:31
În următoarele zile polițiștii de frontieră vor activa la capacitate maximă

În următoarele zile, la frontieră vor fi suplimentate activitățile ordinare de control, iar polițiștii de frontieră vor activa la capacitate maximă, întrucât se preconizează ca în unele puncte de trecere, numărul de traversări să se dubleze sau chiar să se tripleze, comparativ cu o zi obșnuită, informează MOLDPRES.

Acțiunile vor fi implementate începând de astăzi și pe parcursul următoarelor opt zile. Decizia a fost anunțată de Poliția de Frontieră în condițiile în care bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile cu ocazia Zilei Independenței, iar mulți cetățeni moldoveni nu vor ezita să petreacă timpul liber peste hotarele țării, dar și să meargă la piață în Ucraina, în contextul pregătirilor de început de an școlar.

Astfel, responsabilii estimează că la granița cu Ucraina, în următoarea perioadă se va înregistra un flux majorat în mai multe puncte de trecere, cum ar fi Palanca, Tudora, Criva și Mirnoe. Totodată, la frontiera moldo-română cel mai aglomerat punct de trecere este Leușeni. În zilele următoare se așteaptă ca numărul de traversări să se dubleze sau chiar tripleze, comparativ cu o zi obișnuită.

Pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare, polițiștii de frontieră recomandă cetățenilor să evite cele mai aglomerate punte de trecere a frontierei și să opteze pentru altele din apropiere.

Printre acțiunile care urmează a fi implementate pentru fluidizarea traficului se numără suplimentarea numărului de angajați, deschiderea tuturor benzilor de circulație pe teritoriile punctelor de trecere și redirecționarea fluxului de pe un sens de deplasare pe altul (intrare/ieșire).

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, anul trecut, în perioada 23 - 31 august, la frontiera Republicii Moldova, pe ambele sensuri de circulație s-au înregistrat 785 mii traversări persoane și 165 mii de traversări mașini.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
14,38 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,6 m/s
Fri
11 °C
Sat
10 °C
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
15 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0120
USD 17.6396 -0.0453
RON 4.1166 -0.0077
UAH 0.7178 0.0005
RUB 0.2751 0.0003
Arhivă Radio Chișinău