În următoarele zile este prognozată o tendință de creștere a temperaturilor. Când se va încheia sezonul de încălzire

  • 04 Martie 15:37
În următoarele zile este prognozată o tendință de creștere a temperaturilor. Când se va încheia sezonul de încălzire

În următoarele zile este prognozată o tendință de creștere a temperaturilor, însă, deocamdată, autoritățile locale nu iau în calcul oprirea sezonului de încălzire.

Pentru această perioadă a anului temperaturile sunt peste normă cu 4-6 grade, iar maximele termice vor fi de până la +13 grade, a spus pentru Radio Chișinău, șefa Centrului de Prognoze Meteorologice din cadrul Centrului Hidrometeorologic de Stat, Natalia Golub.

„Vremea rămâne frumoasă pentru următoarea săptămână. Se prognozează, în general, vreme fără precipitații, doar pe 11 martie, izolat, se prognozează precipitații slabe. Izolat în unele zile se va produce ceață slabă. Temperatura minimă va fi în jur de zero grade, iar maximă, pentru intervalul 5-11 martie, +8, +13 grade. Temperaturi mai scăzute vor fi pe 8-9 martie, adică maxime de +4,  +10 grade Celsius”, a spus Natalia Golub.

Luna martie este ultima din sezonul rece al anului. Potrivit regulamentelor în vigoare, oprirea sezonului de încălzire poate avea loc dacă timp de trei zile consecutive temperatura medie a aerului depășește zece grade Celsius între orele 18.00 seara și 6.00 dimineața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:4,63 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
20
Wed
11
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău