În urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic 41 de localități din UTA Găgăuzia și 11 raioane ale R.Moldova sunt parțial deconectate de la energia electrică

  • 06 August 2021 11:06
În urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic 41 de localități din UTA Găgăuzia și 11 raioane ale R.Moldova sunt parțial deconectate de la energia electrică

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, în urma ploilor puternice cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, în noaptea de 05 - 06 august, echipele de salvatori si pompieri au intervenit în mai multe cazuri pentru înlăturarea și defrișarea copacilor și crengilor prăbușite de rafalele de vânt.

Astfel, potrivit IGUS, intervenții au fost înregistrate în localitățile din raioanele: Briceni, Edineț, Dondușeni, Leova. Salvatorii au intervenit la deblocarea traseelor blocate de copacii doborâți de rafalele de vânt puternic în localitățile Corjeuți și Criva, raionul Briceni, Vișoara și Alexăndreni, raionul Edineț. Asemenea misiuni au fost efectuate în raionul Dondușeni, localitatea Ariorești, precum și pe traseul de ocolire a orașului Dondușeni. De asemenea, salvatorii au înlăturat un arbore prăbușit pe o casă de locuit din satul Cneazevca, raionul Leova.  

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, la data de 06 august, către ora 10:00, 41 de localități din UTA Găgăuzia și 11 raioane, printre care Criuleni, Telenești, Nisporeni, Căușeni, Anenii Noi, Hâncești, Cahul, Cimișlia, Basarabeasca, Leova și Ocnița sunt parțial deconectate de la energia electrică. De către echipele specializate din cadrul furnizorilor de energie electrică se întreprind măsuri de reconectare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău