În ultimul său discurs de Revelion, președintele italian Sergio Mattarella își exprimă optimismul în legătură cu 2022

  • 01 Ianuarie 2022 16:35
În ultimul său discurs de Revelion, președintele italian Sergio Mattarella își exprimă optimismul în legătură cu 2022

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a exprimat optimismul în legătură cu noul an, în ultimul său discurs de Revelion, în ciuda creșterii semnificative a numărului de infectări cu coronavirus, relatează DPA, citată de Agerpres.

"Dacă ne uităm la drumul pe care l-am parcurs împreună în acești șapte ani, sunt extrem de încrezător", a spus politicianul, care își încheie singurul mandat de șef al statului, așa cum este obiceiul în Italia.

"Italia va crește. Și va face asta în primul rând cu conștiința unui destin comun pentru poporul nostru și pentru popoarele din Europa", a declarat președintele, în vârstă de 80 de ani.

Mandatul său se va încheia la începutul lui februarie.

În același timp, Mattarella a făcut apel la cetățenii Italiei să se bazeze în continuare pe vaccinare în lupta împotriva pandemiei, pentru că ea îi poate proteja pe ei înșiși și pe alții de forme severe ale COVID-19.

El a reamintit de primele luni ale pandemiei, când nu existau vaccinuri, cadavrele erau transportate în camioane militare, școlile, birourile și magazinele erau închise, iar spitalele se aflau în pragul colapsului.

"Ce nu am fi dat să avem atunci un vaccin?", a spus șeful statului.

"Cercetarea și știința, mai repede decât am fi sperat, ne-au oferit această oportunitate. A o rata este o insultă față de cei care nu au avut-o și cei care încă nu au acces (la vaccin) nici astăzi", a mai declarat Mattarella.

La sfârșitul lui 2021, 81,5% din populația Italiei primise cel puțin o doză de vaccin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău