În ultimele 24 de ore, peste 1.100 de hectare de teren au fost distruse de incendii

  • 05 Martie 2019 16:35
În ultimele 24 de ore, peste 1.100 de hectare de teren au fost distruse de incendii

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la lichidarea a 76 focare de vegetație în mai multe localități, fiind distruse 1.102 de hectare de teren.

Potrivit unui comunicat al IGSU, suprafețe acoperite cu vegetație au ars în municipiul Chișinău, inclusiv în satul Trușeni și Grătiești unde focul a nimicit 10 ha de teren. De asemenea, focul a distrus sute de hectare de teren în raioanele Hâncești, Ungheni, Călărași, Cahul, Edineț, Bălți, Fălești și Soroca. 

Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată și deșeurile menajere în apropiere spațiilor forestiere și de locuit. În condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu ușurință, afectând spații extinse. Angajații IGSU recomandă ca arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale să aibă loc cu respectarea unor măsuri de prevenire a incendiilor, în zone care să nu permită răspăndirea focului la construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele inflamabile sau alte bunuri materiale.

În caz de necesitate salvatorii recomandă desfășurarea arderii numai pe timp de zi cu asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău