În ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni ai R. Moldova au fost aduși în țară cu curse charter

  • 27 Martie 2020 09:43
În ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni ai R. Moldova au fost aduși în țară cu curse charter

În ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni ai R. Moldova au fost aduși în țară cu curse charter, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă. Prin Aeroportul Internațional Chișinău au intrat în țară două rute charter din Federația Rusă și din Turcia, fiind aduși acasă 306 cetățeni moldoveni.

Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 16 mijloace de transport care au transportat 67 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă.

Cetățenii moldoveni, blocați peste hotare, vor fi aduși acasă cu curse charter, de la Moscova și Istanbul, potrivit unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale. Astăzi și mâine urmează a mai fi operate trei curse, de pe aeroportul Domodedovo din Moscova.  Zborurile sunt operate de companiile Air Moldova și FlyOne.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 554 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 2 445 traversări persoane, dintre care 1 389 treceri la frontiera moldo-română, 748 treceri la frontiera cu Ucraina și 308 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău