În ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 7 tentative de trafic ilicit de mărfuri

  • 08 August 2022 10:24
În ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 7 tentative de trafic ilicit de mărfuri

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 3 dintre aceste cazuri. În primele două cazuri, controlului vamal au fost supuse un autoturism și un microbuz ce se deplasau din Italia spre Republica Moldova. Astfel, de către inspectorii vamali au fost depistate: ibrice de cafea, articole de robinetărie, articole vestimentare toate noi și în cantități comerciale, nedeclarate controlului vamal.

În cel de-al treilea caz, controlului vamal a fost supus un microbuz ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova și care transporta pasageri și colete neînsoțite. Astfel, în urma controlului fizic al bagajelor și coletelor, de către funcționarii vamali au fost depistate: accesorii pentru calculatoare, plăci video, căști audio, scule electrice, toate noi și nedeclarate organului vamal.

Funcționarii posturilor vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Giurgiulești, au dejucat alte trei tentative de introducere ilicită în țară a mărfurilor. 
În primele două cazuri, controlului vamal au fost supuse bagajele pasagerilor de la ruta Varșovia-Chișinău și Istanbul-Chișinău, în rezultatul cărora în valizele pasagerilor au fost depistate: bijuterii, ceasuri în asortiment, ace medicinale, toate nedeclarate organului vamal. 
În cel de-al treilea caz, controlului vamal a fost supus un microbuz ce se deplasa din Turcia spre  spre Republica Moldova și care transporta pasageri și colete neînsoțite. Astfel, în urma controlului fizic al bagajelor și coletelor, de către funcționarii vamali au fost depistate: dispozitive de încălzire a tutunului și cartușe de schimb – în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care desfășurând controlul pe linia a doua, pe traseul E-581 (Leușeni-Chișinău), au supus controlului de specialitate un microbuz, în urma căruia au fost depistate mărfuri fără acte de însoțire sau proveniență, printre care: articole alimentare și chimice – în cantități comerciale, cască moto, ș.a., nedeclarate anterior controlului vamal.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău