În Ucraina se dau lupte grele în jurul orașelor Severodonețk și Lisiceansk, din regiunea Lugansk

  • 22 Mai 2022 16:49
În Ucraina se dau lupte grele în jurul orașelor Severodonețk și Lisiceansk, din regiunea Lugansk

Luptele grele continuă în estul Ucrainei în jurul orașelor Severodonețk și Lisiceansk din regiunea Lugansk, relatează duminică dpa, citând autoritățile ucrainene.

Poziții ale trupelor ucrainene din zona aflată de-a lungul întregii linii a frontului sunt bombardate de artileria rusă, a anunțat duminică statul major general de la Kiev.

Trupele ruse au încercat fără succes să ocupe rapid sate aflate la nord, est și sud de Severodonețk. De asemenea, se dau lupte grele pentru satele aflate la sud de drumul de la Lisiceansk la Bahmut, în regiunea Donețk.

Armata rusă încearcă de mai multe să taie aprovizionarea din regiunea Donețk pentru grupurile ucrainene din jurul Severodonețk și Lisiceansk.

În ziua precedentă, potrivit unor surse ucrainene, un pod peste Siverski Doneț dintre cele orașe a fost distrus în mod deliberat cu mortiere de 240 mm. Tiruri de artilerie și bombardamente au fost de asemenea raportate în regiunea Donețk.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat că în ultimele 24 de ore în total 40 de ținte au fost atacate din aer, inclusiv cinci depozite de arme din regiunea Donbas. În plus, peste 580 de ținte din întreaga țară au fost lovite cu rachete și obuze de artilerie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău