În Ucraina a intrat în vigoare "carantina adaptivă"

  • 24 Februarie 2021 10:16
În Ucraina a intrat în vigoare

Ucraina a reintrat, miercuri, în așa-numita "carantină adaptivă", care presupune introducerea graduală de restricții, corespunzând nivelurilor de clasificare "verde", "galben", "portocaliu" și "roșu".

Astfel, începând cu 24 februarie și până la 30 aprilie, autoritățile vor lua măsuri graduale în funcție de anumiți parametri, cum ar fi numărul de infectări și gradul de ocupare a locurilor din spitale. Odată cu intrarea în vigoare a "carantinei adaptive", aproape întreg teritoriul Ucrainei se află în zona "galbenă" de coronavirus. Ulterior, regiunile vor intra în zonele "verde", "portocalie" și "roșie", în funcție de situația epidemiologică.

Numărul cazurilor de coronavirus depistate în Ucraina a început să crească în ultimele zile. Dacă duminică au fost înregistrate aproape 4.500 de infectări, miercuri, 24 februarie, autoritățile sanitare ucrainene au raportat 5.850 de noi îmbolnăviri. Numărul total al cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Ucraina a ajuns la 1.317.649, iar cel al deceselor a urcat la 25.461, 154 de persoane pierzând lupta cu boala în ultimele 24 de ore. Regiunile ucrainene care înregistrează cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19 sunt Ivano-Frankivsk, Kiev, Cernăuți și Transcarpatia.

Între timp, în Ucraina începe campania de vaccinare împotriva coronavirusului, după ce țara a primit din India 500.000 de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca. Primii ucraineni vaccinați în cadrul campaniei de imunizare care începe miercuri vor fi cadrele medicale din spitalele COVID și militarii care luptă pe frontul din Donbas.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău