În Transnistria incidența infecțiunilor respiratorii acute a depășit pragul epidemiologic

  • 28 Decembrie 2016 17:52
În Transnistria incidența infecțiunilor respiratorii acute a depășit pragul epidemiologic

În regiunea transnistreană pragul epidemic al infecțiilor respiratorii acute a fost depășit cu 25%. Conform datelor statistice, sunt înregistrate aproximativ 800 de îmbolnăviri la 100 de mii de locuitori. Pragul constituie 700, transmite IPN.

Doar pe parcursul săptămânii precedente s-au îmbolnăvit peste 4300 de persoane, fiind luate în calcul doar cele care s-au adresat la medic. O asemenea creștere a incidenței în luna decembrie medicii nu-și mai amintesc. Totuși, este prematur ca situația să fie declarată epidemică, susține șefa secției epidemiologie de la centrul de igienă și epidemiologie din regiunea transnistreană, Angela Muntean.

Potrivit medicului, în anul curent au fost depistate tulpini de gripă cunoscute, de aceea tratamentul se efectuează conform schemei standard. Cea mai eficientă metodă de protecție este considerată, tradițional, vaccinarea. Pentru prevenirea infecțiilor în masă, în grădinițe și școli se anunță carantină, de asemenea sunt tratate cu preparate dezinfectante speciale saloanele mijloacelor de transport în comun.

Direcția de troleibuze din Tiraspol curăță de două ori pe zi cu „Liumax-clor” scaunele, căptușelile saloanelor, acordând o atenție deosebită barelor și mânerelor.

Medicii avertizează că virusul gripal se transmite nu doar pe cale respiratorie, ci și prin contactul cu obiectele infectate. Apogeul nivelului de îmbolnăviri este prognozat pentru sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău