În toată regiunea Herson din Ucraina se dau lupte grele

  • 30 August 2022 11:39
În toată regiunea Herson din Ucraina se dau lupte grele

Președinția Ucrainei a anunțat marți că în "aproape întreaga" regiune Herson din sudul țării, ocupată de forțele ruse, se dau "lupte intense", transmite AFP.

Toată ziua și noaptea de luni s-au semnalat explozii puternice în regiune, a făcut cunoscut conducerea de la Kiev la informarea de dimineață.

"Forțele armate ucrainene au început acțiuni ofensive pe diverse direcții", a mai anunțat președinția, susținând că au fost distruse mai multe depozite de muniții și toate podurile mari peste Nipru.

Contraofensiva ucraineană anunțată luni vizează recucerirea orașului Herson, care înainte de războiul declanșat de Rusia avea 280.000 de locuitori.

Regiunea Herson este vitală pentru agricultura Ucrainei și are și un rol strategic, fiind vecină cu peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014 și folosită ca bază pentru invazia actuală, transmite Agerpres.ro.

Moscova a susținut luni seara că a oprit ofensivele ucrainene, care "au dat greș lamentabil" în Herson și în regiunea alăturată Nikolaev. AFP precizează că afirmațiile părții ruse nu au putut fi verificate imediat din surse independente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău