În timpul vizitei sale la Comrat, Erdogan va merge la un congres al găgăuzilor din întreaga lume

  • 25 Februarie 2017 09:03
În timpul vizitei sale la Comrat, Erdogan va merge la un congres al găgăuzilor din întreaga lume

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, va merge la Comrat pe data de 5 mai, cu ocazia unui congres al găgăuzilor din întreaga lume. Declarații în acest sens a făcut șeful direcției pentru relații externe din Executivul regional al Găgăuziei, Vitali Vlah.

„Vizita viceministrul de Externe al Turciei, Ahmet Yildiz, în Găgăuzia și întâlnirea lui cu bașkanul (guvernatorul – n.red) au avut, în particular, legătură cu participarea președintelui Recep Tayyip Erdogan la congresul găgăuzilor din întreaga lume. Toto atunci a fost confirmată vizita președintelui turc în autonomia găgăuză”, a precizat Vitali Vlah pentru portalul Gagauzinfo.md

De asemenea, în cadrul acestei vizite, este planificata inaugurarea construcției unor instituții sociale, printre care este Spitalul raional și o grădiniță de copii cu program non-stop în Comrat, a precizat el.

Amintim că viceministrul turc de Externe s-a aflat în Republica Moldova la sfârșitul săptămânii trecute, ocazie cu care s-a întâlnit cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, și cu președintele Igor Dodon.

În acest context, Ahmet Yildiz a confirmat vizita lui Recep Tayyip Erdogan în Republica Moldova, pe data de 7 mai 2017, la invitația ce i-a fost adresată de Igor Dodon în cadrul vizitei sale, în decembrie, în Turcia.

Menționăm că regiunea autonomă Găgăuzia beneficiază masiv de suportul Turciei, pe parcursul ultimilor două decenii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău