Au început lucrările de prevenire a poleiului pe drumurile naționale

  • 19 Noiembrie 2020 18:13
Au început lucrările de prevenire a poleiului pe drumurile naționale

În urma înregistrării temperaturilor scăzute, pe parcursul nopții de ieri, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost executate lucrări de combatere a poleiului pe drumurile naționale, în special Regiunea de Centru, pe sectoarele Anenii Noi, Chișinău, Criuleni și Dubăsari, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor.

Potrivit ASD, în procesul tehnologic au fost antrenate 16 utilaje speciale, 23 muncitori și răspândite 32 tone de material antiderapant. 

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează participanții la trafic să fie prudenți, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor. „Cerem  să se păstreze distanța între automobile, astfel încât să se reușească efectuarea manevrei de frânare în timp util și să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă”, indică ASD.

De asemenea, ASD informează că pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real. Acestea pot fi accesate la: http://asd.md/camera-video.

Începând cu 1 decembrie, în perioada rece, serviciul operativ de informare al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” va activa în regim non-stop și va putea fi contactat la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Sursa: MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău