În sudul R.Moldova va fi aplicată în premieră o metodă inovativă de irigare

  • 12 Octombrie 2020 15:56
În sudul R.Moldova va fi aplicată în premieră o metodă inovativă de irigare

O metodă inovativă de utilizare a apelor uzate, după epurare, la irigarea grădinilor și serelor va fi aplicată în premieră în sudul țării, în satul Colibași din raionul Cahul.

Metoda va fi practicată în cadrul proiectului "Cultura pentru un mediu sigur și protejat", implementat de o asociație obștească, în parteneriat cu Primăria localității, transmite MOLDPRES

Lansarea proiectului a avut loc la finele lunii septembrie, în cadrul unei mese rotunde, organizată la Colibași. Scopul evenimentului a constat în informarea comunității despre obiectivele și rezultatele scontate ale proiectului, la fel sensibilizarea cetățenilor și agenților economici din localitate privind impactul negativ al apelor uzate asupra mediului înconjurător.

În cadrul proiectului vor fi construite blocuri sanitare moderne, conectate la stația de epurare de tip ecologic. Victoria Matveev, coordonatorul proiectului, a informat cetățenii și agenții economici din satul Colibași despre beneficiile acestei metode, precum și despre posibilitatea de instalare a stației de tip ecologic în propria gospodărie. 

Proiectul "Cultura pentru un mediu sigur și protejat", implementat de Asociația Obștească "INTECO", în parteneriat cu Primăria satului Colibași, este parte a Programului de Granturi Locale lansat de Uniunea Europeană pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ”CONTACT-Cahul”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău