În stânga Nistrului se inițiază servicii de îngrijiri paliative

  • 08 Iunie 2018 17:13
 În stânga Nistrului se inițiază servicii de îngrijiri paliative

Și în stânga Nistrului se vor oferi servicii de îngrijire paliativă, în baza experienței de la Chișinău. Va fi posibil datorită unei inițiative a Fundației Filantropice „Angelus Moldova”, sprijinită financiar de Uniunea Europeană. Proiectul prevede instruirea specialiștilor în domeniul îngrijirilor paliative, traducerea protocoalelor clinice naționale în domeniu și a informațiilor de specialitate relevante, transmite IPN.

Astfel, pe 7-8 iunie, 13 specialiști din stânga Nistrului au efectuat vizite la domiciliul pacienților, împreună cu personalul de la Hospice Angelus, și au urmărit cum sunt acordate serviciile de îngrijiri paliative. La fel și staționar, la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” din s. Isacova, raionul Orhei.

Îngrijirea paliativă a devenit parte componentă a sistemului de sănătate în Republica Moldova din anul 2008. În stânga Nistrului, este o noutate și pentru pacienți, dar și pentru medici.

Acesta e unul din cele 30 de parteneriate finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, scopul cărora este de a spori relațiile de colaborare între cele două maluri ale râului Nistru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău