În spatele tentativei de asasinat a lui Donald Trump, căruia i-a fost trimis un plic cu otravă, s-ar afla o femeie. Ea a fost arestată

  • 21 Septembrie 2020 08:38
În spatele tentativei de asasinat a lui Donald Trump, căruia i-a fost trimis un plic cu otravă, s-ar afla o femeie. Ea a fost arestată

Un suspect a fost arestat după trimiterea unui plic care conținea o otravă, ricină, președintelui american Donald Trump, au anunțat duminică autoritățile, notează AFP, scrie Digi24.ro

"Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York", a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care unește Canada de statul New York. "Ancheta este în curs", a adăugat el, scrie Agerpres.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării, potrivit mai multor media americane.

Un responsabil guvernamental a precizat pentru agenția France Presse, sub protecția anonimatului, că luni este prevăzută trimiterea femeii în fața unui judecător.

Presa americană a făcut cunoscut sâmbătă că autoritățile au interceptat un plic care conținea ricină și îi era adresat președintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii și nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times și postului de televiziune CNN.

Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada

Corespondența adresată Casei Albe este mai întâi inspectată și apoi triată în depozite de lângă Washington.

Potrivit CNN, conținutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezența ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanță din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanță mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare și împotriva căreia nu există antidot.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău