În septembrie, geniștii Armatei Naționale au descoperit circa 230 de obiecte explozive

  • 08 Octombrie 2020 10:16
 În septembrie, geniștii Armatei Naționale au descoperit circa 230 de obiecte explozive

În luna septembrie, geniștii Armatei Naționale au descoperit circa 230 de obiecte explozive, în cadrul a 16 misiuni de deminare. Misiunile au fost executate în mai multe localități din țară, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Cea mai mare cantitate de muniții (178 de mine antipersonal și focoase de proiectile) a fost depistată într-un câmp arabil din apropierea localității Viișoara, raionul Ștefan Vodă. Obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost identificate, neutralizate și ulterior distruse.

În perioada ianuarie-septembrie, geniștii Armatei Naționale au depistat și lichidat peste 1 830 de obiecte explozive. Cele mai multe muniții neexplodate au fost depistate în localități din raioanele Hâncești, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni și Anenii Noi.

Cetățenii sunt rugați să anunțe autoritățile locale dacă descoperă explozive. Este categoric interzisă atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău